אני מצוננת ואני בהריון בשבוע 24, חולת אסטמה כרוני

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/08/2009 | 16:36 | מאת: חולת אסטמה בהריון

שלום לד"ר הלפרין אני בת 37, בהריון השלישי, בשבוע 24 (תחילת שישי), אני חולה באסטמה כרונית קשה (מגיל 11), בהריון הקודם אושפזתי עקב טיפול נמרץ נשימתי (לפני כ- 6 שנים) אני במשקל עודף ואני מאוד חוששת שכל הסיפטומים האלה מכניסים אותי לאיזה שהוא סיכון מסויים, מה גם שהתאריך לידה המשוער שלי הוא ב- 30 בנוב', כלומר לעבור את תקופת המעבר בין הקיץ לחורף ולהכנס לחורף (שזה מצב קשה כשלעצמו לחולה אסטמה) היום התחלתי להתעטש ללא הפסקה עד לכאבי ראש (אולי אלרגיה, אולי שפעת) עלי לציין שחזרתי מאירוח בצפון וכנראה שזה השפיע עלי. אני מאוד מודאגת, יש לי עוד 2 ילדים בבית, ההריון כשלעצמו קשה לי מאוד וגם מבחינה נשימתית קשה לי. מה אתה מייעץ לי לעשות? האם מותר לי להתחסן נגד שפעת (כפי שאני מתחסנת בכל שנה?) האם עלי להתחסן גם נגד שפעת החזירים או שמא החיסון עלול להזיק להריון? אודה לך באם תייעץ לי מה לעשות?, ברור שאני מנסה כמה שפחות לצאת, אבל אנחנו בחופש הגדול והילדים שלי רוצים לצאת כמו כולם ומלבד זאת שאני במעקב בגלל ההריון כמו כל אישה הרה ואני מחוייבת ללכת לקופ"ח (דבר המסכן אותי בלהדבק חס וחלילה בשפעת החזירים) מיכל

שלום חולת אסטמה בהריון, 1. מותר לך להתחסן כנגד שפעת (עונתית). 2. עדיין אין מידע על בטיחותו של החיסון העתידי כנגד 'שפעת החזירים' לנשים בהריון, אך סביר שהוא יהיה מורשה לשימוש על ידן. 3. כדי להקטין את סיכויי הדבקתך בשפעת מומלץ לך להתרחק ככל האפשר מאנשים חולים ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לעיתים תכופות). הרבה בריאות אפי

29/09/2009 | 11:46 | מאת: מיכל

האם לחיסון שפעת רגילה, יש תופעות לוואי? היות וחום יכול להחמיר את המצב הנשימתי שלי שגם ככה בלי חום קשה לי להתמודד איתו??? אני לוקחת סטרואידים, אינהלציות, משאפים ומידי פעם חמצן, ועדיין השיעול והנשימות שלי נשמעות נורא כאילו אני בהתקפה שלא עוברת. בפעם האחרונה זה התחיל בגלל שהיה לי חום 38, זה גרם להתקפה של האסתמה להחריף ולהחמיר ועד היום לא עבר לי, השיעול שלי נשמע מפחיד ומצפצף. תודה על היענותך.

מנהל פורום מחלות זיהומיות