האם לאחר שנרפאים בעזרת הכדור תמיפלו האם....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/08/2009 | 12:53 | מאת: פ.ר

לאחר זמו של כחודש או יותר אפשר להידבק שוב ? והאם אותו טיפול בכדור תמיפלו יעזור שוב. או שלא תהיה לכדור את האפקט הנידרש ?

שלום פ.ר, 1. בהחלט יתכן ובעתיד יהפוך נגיף 'שפעת החזירים' לעמיד ל'טמיפלו' (מספר מקרים כאלו כבר אובחנו בעולם!). 2. לשאלתך הנוספת, יתכן גם שאדם שחלה לאחרונה ב'שפעת החזירים' והחלים בעזרת 'טמיפלו' יהיה חשוף יותר לתחלואה חוזרת בנגיף (לעומת אדם אחר שחלה והחלים באופן עצמוני) היות ורמת הנוגדנים שהוא "הספיק" לפתח כנגד הנגיף תהיה נמוכה יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות