אחות מוסמכת עם מחלה כרונית..

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/08/2009 | 11:56 | מאת: מיכל

שלום רכ.. בימים האחרונים אני די בטוחה שנדבקתי למרות שאין לי חום מעל 37.5 ובכל המקומות מצויין שמדובר על חום גבוה..יש לי צמרמורות, שיעול מציק, קצת קשה לנשום, צואה רכה (לא שילשול) ופעילות ביטנית מוגזמת, אני עייפה בטרוף ומבועתת..בכל מקרה מחר אני אלך לרופא לחייבדק ואדרוש לבצע את הבדיקה וצילום ריאות. השאלות שלי: יש לי מחלה כרונית, CML( לוקמיה מילואידית כרונית) ואני עובדת עם חולים כל הזמן, אני עובדת בסניף ראשי של קופת חולים כלשהי ומקבלת מעל ל200 אנשים ביום, יש מלא שיעולים ומחלות, בחצי שנה שאני עובדת שם כבר הצלחתי לתפוס הליקובקטר (ואני סופר סטרילית) וגם וירוס של שילשולים וחום לפני חודשיים.. התחלתי לחשוב על לעזוב את העבודה כי אני מפחדת שאם אני אחלה אני גם אמות בגלל איזה סיבוך..כי כולם אומרים שאם יש מחלה כרונית הסיכויים לסיבוכים מאד גבוהים, אבל לא מציינים איזו מחלות כרוניות..המערכת החיסונית שלי נמוכה כי אני מקבלת כדורים שהם למעשה טיפול כימוטרפי לייט מדי יום.. לא קיבלתי חיסונים לשפעת או לדלקת ריאות בעבר.. מה הייתם ממליצים לי לעשות?? האם אני באמת מסכנת את עצמי או שאני סתם מוציאה מפרופורציות.. כמו כן -האם קבלת חיסון לדלקת ריאות כרגע יעזור לי להימנע מסיבוכים?

שלום מיכל, 1. מומלץ לך לקבל חיסון נגד פנוימוקוקוס (=דלקת ראות) בהקדם. 2. בקשר להמשך העבודה שלך במרפאה- אני ממליץ לך להתייעץ עם ה'רופא/ה התעסוקתי/ת' הקשור למקום עבודתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות