מסכות כירורגיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/08/2009 | 10:48 | מאת: סיגל

בשבוע ה-13 להריוני אטוס עם משפחתי לשבוע להולנד. האם בעצם השהייה במטוס מספר שעות בקרבת אנשים יש סכנה מיוחדת להדבקות בשפעת החזירים? האם לדעתך או לפי ידיעתך, במידה ואדבק ואפתח תסמינים מחשידים אוכל לקבל טיפול מהיר כמו בארץ (בוטחנו בריאותית)? האם יש אפשרות להצטייד בטמפילו לפני הטיסה? האם המסיכות הנמכרות בבתי המרקחת אמורות להיות יעילות? האם יש שוני באיכות המסיכות השונות? אודה לתשובותיך, סיגל.

שלום סיג, 1. גם בישראל, גם בהולנד וגם במטוסים בין שתי המדינות אפשר להידבק בנגיף 'שפעת החזירים'. 2. ניתן לקבל 'טמיפלו' בכל בית מרקחת בישראל (בהצגת מרשם רופא/ה). 3. יעילותן של מסכות פה-אף במניעת הידבקות בשפעת במהלך טיסות או בזמן טיולים באץ או בחו"ל לא הוכחה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות