בירור בנושא לשפעת החזירים אצל תינוקות ופעוטות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 23:08 | מאת: משי

שלום, במשפחתון של בנותי יש ילדה שחולה ולפי דברי הרופא כנראה בשפעת החזירים (למרות שלא נעשו שום בדיקות לאשר זאת). שאלתי היא האם המחלה מדבקת עוד לפני שהיא פורצת? והאם היא מסוכנת לילדים בני שלוש ולתינוקת בת 11 חודשים? בנוסף במידה והילד אכן מאובחן כחולה במחלב מה הטיפול הטוב ביותר ועל מה אני צריכה לשים לב? אשמח לתשובה מהירה

שלום משי, 1. לפי הנחיות משרד הבריאות 'שפעת החזירים' מדבקת רק עם התפרצותה. 2. המחלה בד"כ איננה מסוכנת. 3. יש להקפיד שילד שחלה במחלה ירבה בשתיה כדי למנוע התייבשות. מומלץ להוריד לו את החום ולתת לו טיפול סימפטומטי בהתאם לצורך, ואם יש החמרה במצבו- לפנות לרופא/ה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות