נסיעה לחו"ל חולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 20:09 | מאת: מיכל

שלום רב, בני חלה השבוע, נדבק מקרוב משפחה, הסימפטומים הם: חום גבוה מאוד (בימי השיא הגיע ל- 40.2), חולשה, שיעול עם ליחה, בחילות וכאבי ראש ושרירים. הרופאה שבדקה אותו לא מיהרה לאבחן כשפעת החזירים אלא טענה שזהו וירוס. כיומיים אחרי שבני חלה אני נדבקתי ממנו והסימפטומים אצלי דומים. עדיין לא נבדקתי על-ידי הרופאה. הבעיה העיקרית היא שביום שישי הקרוב אנו אמורים לטוס לחו"ל, לטיול בר-מצווה של בני... שאלותיי: בהנחה שמדובר בשפעת החזירים - מה משך המחלה? מה הטיפול? הרופאה אמרה לנו לקחת טיפול לחום בלבד. האם אחרי ההחלמה יש תקופה שבה נמשך השיעול או החולשה? האם אחרי ההחלמה יש חשש להדבקה או להסלמה כלשהיא (היו מקרים שהתפרסמו בתקשורת שבהם אנשים התמוטטו לאחר ההחלמה.)? אנו נוסעים להולנד(אמורים לנסוע...) האם יש שם טיפול מתאים למיטב ידיעתך? בכלל - מה היית ממליץ לנו לעשות? לבטל את הנסיעה או לא? אנחנו מאוד מיואשים... בתודה, מיכל.

שלום מיכל אכן עושה רושם שמדובר ב'שפעת החזירים'. 1. בד"כ המחלה נמשכת מספר ימים. 2. משרד הבריאות לא ממליץ לחולים שאינם ב'קבוצת סיכון' (לפתח את סיבוכי המחלה) ולכאלה שמחלתם איננה קשה לקחת טיפול ב'טמיפלו', אלא להיעזר בטיפול סימטומטי בלבד. 3. חולים במחלה נחשבים כמדבקים עד 24 שעות לאחר היעלמות כ ל תסמיני מחלתם. לחולים 'מדבקים' כאלו מומלץ להישאר ב'בידוד מרצון', ודומני שמיותר לציין שלא מומלץ להם להיות במקומות הומי אדם כמו שדות תעופה ומטוסים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות