חסון חוזר לצהבת b

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 17:25 | מאת: זיוה

לכמה שנים יעיל חסון לצהבת b ?אחרי כמה שנים יורדת רמת הנוגדנים? האם צריך שוב לחסן ושוב עוד פעם את שלושת הזריקות ,ואז מה צריך כל כמה שנים לבדוק אם ירדו הנוגדנים ,ושוב להתחסן האם זה מזיק לקבל שוב ושוב זריקות חיסון בנוסף למה שקבלנו??.הרבה תודה

שלום זיוה, 1. משך הזמן (שבו אפשר למצוא נוגדנים כנגד הפטיטיס B בדמו של המחוסן לאחר קבלת חיסון) משתנה מאד מאדם לאדם ויכול לנוע בין אפס ימים (אין תגובה חיסונית) לבין שנים ארוכות (שבהן עדיין נצפית תגובה חיסונית טובה). 2. אדם שרמת הנוגדנים שלו נמצאת נמוכה יכול לקבל זריקה נוספת אחת בלבד (ולבדוק לאחר כחודש את רמת הנוגדנים החדשה), או 3 זריקות (כמקובל בסדרת החיסון הראשונית) שאחריהן הוא יכול לבצע את הבדיקה הנ"ל. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות