חיסון,טמפילו והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 10:21 | מאת: עינת

שלום רב, רציתי לדעת אם הטמפילו שניתן גם לנשים בהריון יש בו סיכון לפגיעה בעובר שלום רב, רציתי לדעת האם בלקיחת טמפילו לאישה בהריון יש סיכון לעובר? בנוסף, האם חיסון נגד שפעת החזירים (במידה ויהיה), האם גם זה בטוח לאישה בהריון לקחת או שיהווה סיכון לעובר? תודה רבה

שלום עינת, 1. אם אשה חולה ב'שפעת החזירים' בשליש השני או השלישי להריונה מומלץ לה (ע"י רוב המומחים בנושא) לקחת 'טמיפלו'; זאת, למרות שעל פי הצהרת יצרן התרופה "בדרך כלל התרופה איננה מומלצת לנשים הרות ומניקות היות והשפעת התרופה על העובר או היונק איננה ידועה". 2. אודות החיסון העתידי שיפותח כנגד 'שפעת החזירים' אין בידי מידע. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות