שפעת חזירים עם תינוקת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2009 | 10:11 | מאת: אלה

אני ובעלי כנראה חולים בשפעת חזירים מהבוקר (אחי אובחן ע"פ משטח גרון והוריי עימם נפגשנו חלו גם כן) הסימפטומים קלים- כאבי גרון וחולשה כללית ללא חום. בננו בן החמש נראה בריא לגמרי ובתנו בת השבעה שבועות נראית בינתיים בסדר- טיפה מתעטשת ללא נזלת. היא יונקת בלבד- האם כדאי לקחת טמיפלו? האם ההנקה מגנה עליה? האם יש משהו לעשות כדי למנוע ממנה לחלות? ומה לעשות אם ארגיש שחלתה?

שלום אלה, המלצת משרד הבריאות היא שאין לתת טיפול מונע ב'טמיפלו' למרבית האנשים (לרבות לתינוקות)- גם אם הם נחשפו לחולים עם 'שפעת החזירים'. כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה של בתך התינוקת מומלץ לך לחבוש 'מסיכת פה-אף' בזמן ההנקה ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (למשל רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון) אם בעתיד התינוקת בכל זאת תחלה- מומלץ יהיה לקחת אותה לבדיקת רופא/ת ילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות