איך להגן על עצמנו מפני שפעת החזירים ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2009 | 13:16 | מאת: מרים

שלום רב אני מאודד חוששת עם כל משקורה בעולם וגם אצלנו עם שפעת חזירים. אני אישה שמקבלת כל שנה חיסון נגד שפעת בגלל שלפני 6 שנים נדבקתי פעמיים בדלקת ריאות ו3 פעמים בדלקת גרון רצופות באותו חורף. קיבלתי כמות כל כך גדולה של אנטיביוטיקה שהמליצו לי להתחסן לקראת החורף הבא, וכך אני מקבלת חיסונים. כל המשפחה שלי מתחסנת, יש לי בת שהיא נולדה עם מום לבבי, וכל דבר קטן אנחנו רצים לרופא כי אסור לה שיהיה לה דלקת בריאות כי זה יכול להתפשט ללב. הילדה הגדולה שלי יש לה עודף משקל, שוקלת כמעט 70 ק"ג והיא רק בת 12. היא לא אוהבת לאכול פירות (אוכלת מעט סוגים) וירקות צריך להוציא גרעינים מעגבניה, קליפת המלפפון וכך הים כמעט לא אוכלת ירקות. מהי ההמלצה הכי טובה כדי שנצליח להעבור את החורף בשלום? האם צריך לצאת מהבית עם מסכה כאשר הולכים למקומות המוני אדם? ומה לגבי תזונה? חשבתי לקנות מולטיויטמינים כדי לחזק את מערכת החיסונית. האם יש לך עוד רעיונות? אשמח לקבל עזרה!!!

שלום מרים, אין לי רעיונות חדשים עבורך, ואני ממליץ לך לעקוב אחרי הפרסומים וההמלצות של משרד הבריאות בנושא. בנושא תזונה- נסי לפנות לדיאטנית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות