חשש להדבקות בשפעת החזירים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2009 | 09:44 | מאת: שואלת

שלום ד"ר , לפני 10 ימים החלו חום 38 מעלות , כאבי שרירים , חולשה , עייפות , מעט סחרחורת , שלשול. אחרי 3 ימים היתה הטבת מה , היום אחרי 10 ימים עדיין מרגיש מעט חולשה , מעט משתעל , עדיין משלשל. האם עברתי את שפעת החזירים ? האם כרגע יש לי משהו לעשות ? תודה מראש.

שלום שואלת, 1. יתכן ונדבקת בנגיף 'שפעת החזירים'. 2. בשלב זה של המחלה מומלץ על טיפול סימפטומטי (למשל להרבות בשתית מים). 3. לפי הנחיות משרד הבריאות חולה ב'שפעת החזירים' מפסיק להיות מדבק רק 24 שעות לאחר שחלפו כל התסמינים של מחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות