ניסיון למניעת הידבקות בזמן שליש שני של הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/08/2009 | 00:55 | מאת: שאלה מטרידה

אחיין שלי חולה מספר ימים במחלה וירלית (הרופא טען שלא מדובר בשפעת החזירים). לאור ההנחיה של משרד הבריאות שלא לבצע בדיקות מעבדה לאבחון של שפעת חזירים, עם כל הכבוד לרופא שבדק את הילד, על בסיס מה הוא יכול לדעת, הרי הטענה היא שהתסמינים דומים? בתור אחת שנמצאת בחודש השישי, האם אין בכך סיכון עבורי שאבוא עימו במגע (למידה והרופא טעה)? ברצון למנוע מצב שכזה, מתי הילד נחשב ללא מדבק? תודה רבה

שלום שאלה מטרידה, 1. ללא בדיקה ספציפית (משטח לוע-אף) לא ניתן להבדיל בין 'שפעת החזירים' לשפעת 'רגילה'. 2. אם לילד יש 'שפעת החזירים' אזי הוא נחשב כלא מדבק החל מ- 24 שעות לאחר היעלמות כל הסימפטומים של מחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות