נטילת כדורי טאמיפלו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/08/2009 | 15:05 | מאת: אפרת

שלום, אני מעוניינת לדעת האם כאשר נחשפתי לאדם החולה בשפעת החזירים עליי לקחת טאמיפלו? ואם אני נוטלת כדור ביום למשך 10 ימים, האם במידה ואחשף שוב לאדם החולה במחלה אהייה מוגנת?

שלום אפרת, בשלב זה משרד הבריאות איננו ממליץ על לקיחת 'טמיפלו' כדי למנוע את 'שפעת החזירים' (לאחר חשיפה) אלא במקרים חריגים. בכל מקרה, אם החלטת כן לקחת טיפול מונע כזה, את צריכה לדעת שמיד לאחר שתסיימי את לקיחת התרופה את תפסיקי להיות מוגנת מפני הנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות