שאלות לגבי בדיקת איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2009 | 13:54 | מאת: שאלות

1. כמה זמן לוקח לתוצאות להגיע, כשמבוצעת דרך קופ"ח? 2. במידה והבדיקה מתבצעת כעבור חודשיים וחצי מהמגע החשוד/הלא מוגן, האם צריך להיבדק שוב כעבור 6 חודשים מהמגע הלא מוגן במקרה של תוצאה שלילית? 3. במידה והבדיקה התבצעה אחרי מחלה ויראלית (מחלת הנשיקה), האם זה משפיע על תוצאות הבדיקה? 4. האם קודם מקבלים תוצאה ואז מופנים לבדיקת אימות או שהוצאה נמסרת אחרי שעושים בדיקת אימות? תודה מראש

שלום שאלות, 1. את השאלה הראשונה מומלץ לך להפנות לקופת החולים בה מבוצעת הבדיקה (שטכנית ניתן לבצע אותה תוך יום אחד). 2. בסיטואציה שתארת אני ממליץ לחזור על הבדיקה גם כחצי שנה לאחר המגע החשוד. 3. מחלה נגיפית אחרת לא אמורה להשפיע על אמינות הבדיקה, אך ברפואה יש לפעמים הפתעות... 4. מעבדה רצינית משחררת את תוצאת הבדיקה לנבדק רק לאחר ביצוע בדיקת אימות. הרבה בריאות אפי

31/07/2009 | 18:01 | מאת: שאלות

שאלתי האם כדאי להיבדק בשנית 6 חודשים מיום המגע גם במקרה של אליזה שלילית והמלצתך היתה שכן לנוכח הנסיבות. האם תשובתך תשתנה אם אציין שלא היה מדובר בשפיכה בלי קונדום (הקונדום הולבש רק לפני השפיכה אבל לא לכל אורך החדירה) ובמין אוראלי שכולל שפיכה לפה? (סליחה על התיאורים)

מנהל פורום מחלות זיהומיות