זמן המחלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/07/2009 | 08:36 | מאת: ליטל

אני סובלת מיום ראשון בערב מחום של 38.3 לערך שלא יורד מתחת ל38 ולפעמים עולה. כמו כן שיעול,נזלת, כאבי שרירים, עייפות, בחילות, שילשול. פניתי לרופאת משפחה ביום שני והיא טענה שזו שפעת ואין טיפול. עברו עוד יומיים וראיתי שהמצב לא משתפר פניתי למוקד בקופת חולים שטענו שאכן זו יכולה להיות שפעת חזירים או שפעת רגילה אך הם לא יאבחנו אותי (למרות היותי בקבוצת סיכון) כי כנראה אין לי סיבוכים וכו'. נתנו לי אנטיביוטיקה (זינט 500 מג' פעמיים ביום). רופאת המשפחה שלי טוענת שלא היה צריך לתת לי זינט בכלל..ושאין מה לעשות. (זה משיחה עימה נכון לאתמול). היום כבר יום שישי ואני עדיין עם חום 38.2. על תמיפלו אין מה לדבר..לא רצו לתת לי מההתחלה. השאלה היא כזו (ותודה על הסבלנות) עד מתי?? עד מתי המחלה הזו נמשכת? ואם אכן זו שפעת חזירים..עד מתי אני מדבקת וצריכה להישאר בבית? מתי אוכל בכלל לחזור לעבודה? (אני עובדת עם ציבור רב)

שלום ליטל, 1. 'שפעת החזירים' נמשכת בד"כ מספר ימים. 2. על פי הנחיות משרד הבריאות חולה ב'שפעת החזירים' מפסיק להיות מדבק לאחר 24 שעות מחלוף כ ל תסמיני מחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות