cmvigG חיובי אצל מושתל איברים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/07/2009 | 22:22 | מאת: אודי גלוברי

ד"ר נכבד אבקש לדעת אם תשובה חיובית לבדיקת cmvigG ותשובה שלילית ל בדיקת cmvigM מהווה בעיה אצל מושתלי איברים,האם יש טיפול לכך אחרי ההשתלה,והאם קיים טיפול תרופתי למקרה של הופעת בעיה לאחר ההשתלה. בתודה אודי

שלום אודי, הצרוף של IgG חיובי ו- IgM שלילי מעיד על כך שהנבדק כנראה חלה בעברו ב- CMV. אצל מושתלי אברים המקבלים טיפול מדכא חיסון משמעות הממצא היא שה- CMV- שאצל מרבית בני האדם שנדבקו בו הוא "רדום"- עשוי להתעורר ולגרום למחלות שונות. במקרה כזה אפשר לתת להם טיפול אנטי-נגיפי ספציפי כנגד CMV (למשל בתרופה בשם גאנ-ציקלוויר). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות