שפעת החזירים בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/07/2009 | 20:53 | מאת: עדי

שלום רב, 1. האם לנשים בהריון שנדבקו בשפעת החזירים מותר לקחת תמי פלו? 2. כיצד בודקים האם מישהו נדבק בשפעת החזירים (בדיקת דם/ משטח גרון/ אחר)? 3. אני בהריון ויש לי שני ילדים בבית. מאחר ונשים בהריון הן קבוצת סיכון, הם עלי לקחת את הילדים לבדיקה בכל פעם שיש להם מחלת חום על מנת לדעת אם אני בסכנת הידבקות מהם? תודה רבה

שלום עדי, 1. לנשים הרות (בשליש השני והשלישי להריונן) מומלץ לקחת 'טמיפלו' אם יש חשד סביר שהן חלו ב'שפעת החזירים'. 2. בדיקת הבחירה לזיהוי המחלה היא משטח אף-לוע שנבדק בטכניקה מיוחדת (הקרויה PCR). 3. אשה הרה שילדיה חולים צריכה להביאם לרופא/ה על פי חומרת מחלתם- בדיוק כמו כל אדם אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות