חיסון והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2009 | 17:38 | מאת: אלנה

אשמח לדעת האם החיסון שהמדינה עומדת לרכוש לכל אזרח ( על פי הפרסומים בחדשות ברגע זה) בטוח לנשים בהריון? כמו כן האם טמיפלו בטוח לשימוש בשליש הראשון להריון? האם ידוע לך היכן והאם קיים חיסון הניתן לרכישה באופן פרטי ?

שלום אלנה, 1. בעבר החיסונים כנגד שפעת היו מותרים לשימוש ע"י נשים הרות, ויש להניח שכך גם יהיה עם החיסון העתידי כנגד 'שפעת החזירים'. 2. כיוון שחיסון זה עדיין לא פותח, לא ניתן עדיין לרכשו. 3. גם תרופת ה'טמיפלו' מותרת לשימוש ע"י נשים הרות החולות בשפעת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות