מחלת נשיקה ובעיות נוירולוגיות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/07/2009 | 12:20 | מאת: שאלה

לפני כ3 חודשים היה לי כאב גרון, חום גבוה ונקודות לבנות בגרון. בדיקת EBNA שנערכה כחודש לאחר מכן יצאה חיובית (פוזיטיב). רמת הIGg יצאה 750, ה-IGm יצאה 10 (נמוך). חודשיים אחרי התחילו הירדמות והפרעות בתחושה ביד וברגל ימין. VEP, SEP, EMG תקין. עשיתי גם בדיקת ברה, ושם הגל הראשון באוזן ימין לא עבר - חשבתי שזה כתוצאה של מחלת הנשיקה אבל לאור ה-IGm הנמוך הרי אי אפשר לדעת מתי היתה ההדבקה ואולי אין בכלל קשר. ובינתיים חיה בפחד שאולי מדובר בטרשת נפוצה או משהו בסגנון. האם הכמות הגבוה של ה- LGg יכולה להעיד על הדבקה לאחרונה או שזה לא משנה ומה שקובע זה ה-IGm רק? אודה לתדובה מהירה

שלום שאלה, במידע שמסרת בשאלתך אין הוכחה לקשר כלשהו בין זיהום חריף ב- EBV (או כל מחלה זיהומית אחרת) לבין תלונותייך, ואני מציע לך להפנות את שאלותייך בנושא לרופא/ה נוירולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות