דחוף - האם יש לי שפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/07/2009 | 07:33 | מאת: גלי

לפני למעלה מחודש החל אצלי חום גבוה מלווה בכאבי גרון וקוצר נשימתי (יש לי אסטמה מילדות, אך אני מטופלת בסרטייד וונטולין ומזה 18 שנה לא אושפזתי בשל אסטמה ולא נזקקתי לאינלציות. הרופאה של קופת חולים נתנה לי אנטיביוטיקה ואינלציות ולאחר מכן גם פרגניזון.צילום ריאות הצביע על דלקת ריאות בצד שמאל. לאחר מספר ימים הגעתי למצב של קוצר נשימתי ואושפזתי בתל השומר ל- 3 ימים. שחררו אותי עם אנטיביוטיקה: אוגמנטין, קלסיד, מוקסיפן, וכן פרגניזון40 (בבית חולים קיבלתי 60)ואינלציות.כן קיבלתי חופשת מחלה של 30 ימים. כיום אני מקבלת פרגניזון 20 ואינלציות. חלפו כבר למעלה מ- 3 שבועות. אני עדיין מרגישה כבדות בנשימה ועושה אינלציות מס' פעמים ביום. כמו כן אני מרגישה מידי פעם דפיקות נשימה חזקות ומן תחושה מוזרה בחלק העליון של הבטן (מן גזים פנימיים).אין לי חום. צילום ריאות הצביע על כך שדלקת הריאות עברה. לא נאמר לי דבר בבית החולים לגבי שפעת החזירים. מה דעתך? האם עלי לחזור להיבדק? האם ייתכן ואני עדיין חולה? האם אני מדבקת? (יש לי ילדות בבית) לתשובתך המהירה אודה.

שלום גלי, אין ביכולתי לדעת אם יש לך כרגע 'שפעת חזירים' או לא, ומומלץ לך לחזור ולהיבדק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות