בת דודה מחו"ל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 20:58 | מאת: אורי

שלום בת דודתי מחו"ל הגיעה ביום שבת ארצה כנהוג מדי שנה. ביום א' החלה לפתח תסמיני שפעת כגון חום, כאב גרון, עייפות ותשישות והקאות. היא קיבלה אנטיביוטיקה ואקמול שמרגיעים בינתיים. האם מלבד זו ניתן לפנות ליעוץ רפואי? היות ואני ובני ביתי רוצים להפגש איתה בזמן החופשה ומתוכנן גם נופש בצימרים-הייתי רוצה לדעת כיצד נוכל להמנע מהדבקות? האם נטילת תמיפלו תמנע הדבקה? תודה אורי

שלום אורי, כדי לצמצם את סיכויי ההדבקה ב'שפעת החזירים' מומלץ להתרחק מאנשים החולים במחלה זו, ולהקפיד על כללי הגיינה אישיים (כגון רחיצת ידיים תכופה במים ובסבון). גם חבישת מסכות פה-אף ונטילת 'טמיפלו' עשויים להקטין את הסיכוי לחלות במחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות