בת דודה מחו"ל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/07/2009 | 20:38 | מאת: אורי

בת דודה שלי הגיעה מארה"ב לחופשה בת חודש בארץ, כנעשה מדי שנה. היא הגיעה לארץ ביום שבת וביום א' הופיעו אצלה תסמיני שפעת. חום, כאב גרון, חולשה ועייפות. היות וכולנו רוצים לבלות יחדיו בחודש זה ומתוכננת נסיעה לצימרים בצפון הייתי רוצה לדעת אם יש חשש שזוהי שפעת חזירים והאם יש דרך להפגש מבלי להדבק? האם להשתמש TAMIFLU? אשמח לתשובה מפורטת אורי

שלום אורי, 1. יש חשש שמדובר ב'שפעת החזירים', ואם בת דודתך הינה אשה בריאה בד"כ, והיא איננה סובלת מסיבוכי המחלה, אין המלצה לתת לה 'טמיפלו'. 2. אם אמנם מדובר ב'שפעת החזירים' אזי כל מי שנפגש עמה לפני החלמתה עשוי להידבק בנגיף. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות