שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2009 | 18:00 | מאת: חגית

שלום דר' הלפרין, בחודש אפריל ביקרנו עם בינינו התינוק בהודו לחמישה שבועות. הוא היה אז בן חצי שנה. בימים האחרונים התברר לנו כי חבר תושב הודו שאותו ביקרנו פעם אחת במהלך הטיול אובחן כחולה שחפת. האם יש סיכוי ממשי להדבקה של התינוק? החבר לא השתעל באותה התקופה וגם לא החזיק את התינוק או היה מאוד קרוב אליו. במידה וצריך לערוך בדיקה לשלול הדבקות במה היא כרוכה והאם היא לא מסוכנת לתינוק. תודה, חגית

שלום חגית, בכל מפגש עם חולה שחפת ריאתית פעילה יש חשש מסוים להדבקה (של התינוק ושלכם). הבדיקות המקובלות לאבחון המחלה הם תבחין עור ('מנטו', PPD) וצילום חזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות