מקסימום חיסוני MMR אותם ניתן לקבל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/07/2009 | 14:08 | מאת: רננה

בבדיקת הנוגדנים בדמי לאדמת לפני כניסה להריון ראשון התקבלה התוצאה 12.3,כלומר, שאיני מחוסנת. פניתי למשרד הבריאות לצורך התחסנות והתברר כי חוסנתי בעבר 3 פעמים (1 בילדות ועוד 2 זריקות בהפרש של חודש לפני כארבע שנים). הוסבר לי שאסור להם לתת חיסון נוסף, כי קיבלתי את המקסימום האפשרי וכי באפשרותי לפנות למרפאה בתל השומר לבדיקה מקיפה של הנוגדנים. חשוב לי לדעת אם יש סיבה לבירור מעמיק בנושא אם בכל אופן לא אוכל לקבל חיסון נוסף בעתיד, והם יש משהו אחר שניתן לעשות, או שזה דבר שקורה לאנשים מסוימים ולא ניתן לעשות דבר.

שלום רננה, יש אנשים שאינם מייצרים נוגדנים לאחר חיסון, וקיימות טכניקות שונות (בהקשר לחיסונים שונים) כיצד לטפל ב"בעיה" (שלפעמים היא איננה בהכרח בעייתו של החולה אלא יותר בעיה של הרופאים שלו). את מוזמנת לפנות בנושא לרופא/ה אימונולוג/ית. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות