אבעבועות רוח בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/07/2009 | 18:41 | מאת: אנה

שלום, לפניכ-3 שבועות ב-5.7 הופיעה אצלי פריחה של אבעבועות רוח. היתי חולה במשך כשבוע וטופלתי בזובירקס של 800 מ"ג 5 פעמים ביום לחמישה ימים. קיבלתי זובירקס רק יומיים לאחר הופעת הפריחה. אציין רק שאימי טוענת שהיו לי אבעבועות בגיל 3 אך בבדיקת נוגדנים שעשו לי במיון, כשהגעתי כבר עם המחלה, IGG יצא שלילי. לפני שבוע גיליתי שאני בהריון, לפי מחזור אחרון 13.6, אני עכשיו שבוע 6 אך כנראה היה לי ביוץ מאוחר כי מגע מיני לא מוגן היה רק בתאריך 2.7 כלומר, 3 ימים לפני הופעת הפריחה. לפי חישובים שלי, התפרצות המחלה היתה כשהיתי בשבוע 3 בערך שאז לפי מיטב הבנתי השליה עוד לא מפותחת. האם בכל זאת יש סכנה לפגיעה בעובר מהמחלה ו/או מהתרופה? האם ההמלצה היא לעבור הפסקת הריון? אם יש סכנה לפגיעה בעובר, האם בטוח ניתן יהיה לראות זאת בסקירה ראשונה או שיש לעשות מי שפיר ורק אז ניתן לקבל תשובה חד משמעית? אשמח לכל מידע בנושא, שכן אני מאוד לחוצה. תודה.

שלום אנה, אירוע של אבעבועות רוח אצל אשה הרה עשוי לפגוע בעובר, אם כי הסיכוי לכך נחשב כנמוך. מידע נוסף בנושא זה מומלץ לך לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות