מהם הסימנים לשפעת החזירים?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/07/2009 | 19:26 | מאת: דודי

מהם הסימפטומים החשובים לשפעת החזירים? איך מאבחנים? האם לפי בדיקת משטח גרון? אם החום יורד המחלה מוגרה? לקחת אקמול ועוד ? האם זו כמו שפעת רגילה ורק עם שם מפחיד שאין לה עדיין חיסון? אחרי שחולים החיסון יעיל או מיותר?

שלום דודי, -תסמיני 'שפעת החזירים' הם חום + נזלת, כאבי גרון, שיעול, קוצר נשימה או כאבי שרירים (בדומה לשפעת 'רגילה'). -האיבחון נעשה ע"י משטח אף-גרון. -הטיפול הוא בד"כ סימפטומטי (נוזלים, הורדת חום וכד') ובמקרים קשים גם טיפול אנטי-נגיפי ספציפי (למשל ב'טמיפלו'). -אדם נחשב כלא מדבק לאחר כ- 24 שעות מהיעלמות הסימפטומים שלו. -מי שחלה ב'שפעת החזירים' השנה לא יצטרך, מן הסתם, להתחסן כנגדה בחורף הקרוב (אם וכאשר יעמוד לרשותנו החיסון המתאים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות