p.r.p.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2009 | 17:05 | מאת: א.

שלום, האם יש קשר כלשהו בין תסמונת הנסן והחיידק הגורם להופעתה ובין תפרחת p.r.p. . אני סובל מזה כשלושה חודשים מכך. מקבל מטוטרקסט. אין כל שיפור במצבי ואין כל תחזית להיעלמות המחלה. אודה לך על תשובתך.

שלום א., לא ברור לי למה כוונתך בביטוי 'תפרחת PRP'. הרבה בריאות אפי

23/07/2009 | 01:08 | מאת: א.

כוונתי היא לתופעה הנקראת בשם: pityriasis rubra pilaris אני חולה לופוס, נחשפתי לשמש בפסח האחרוןמעבר למותר לי ומאז הכל החל להשתולל. זה החל באודם בצוואר שהתפשט לבית השחי. כפתות הידיים והרגלים האדימו והתנפחו, העיניים החלו להפריש מוגלה. בהמשך כל הגוף החל להאדים. השלב הבא הגיע בצורת קשקשת המשירה כל העת נשורת. העור כל הזמן יבש וסדוק. אני מקבל אחת לשבוע מטוטרקסט, מושח משחות קוטיזוניות והמצב רק הולך ומחמיר. אודה לך מאוד על התייחסותך והאם ישנה זיקה כלשהי לתסמונת הנסן והנסיבות בהן היא מופיעה. תודה רבה

מנהל פורום מחלות זיהומיות