יתוש הנמר האסיאתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/07/2009 | 08:44 | מאת: יעל

ד"ר הלפרין שלום רב, אני גרה במושב במרכז הארץ וכבר שלוש שנים שאנחנו סובלים ממכה של יתושים מזן הנמר האסיאתי. רק בשביל לתאר את המצב, אי אפשר לצאת לחצר, אנחנו יוצאים ל-2 דק' וחוזרים מפוצצים עקיצות מכף רגל ועד ראש. יש לנו ילדים קטנים שנעקצים ללא הרף על אף מריחתם חומר נוגד יתושים. בפנייתי למועצה האזורית ואף למשרד לאיכות הסביבה, נעניתי כי אין הדברה ליתוש זה ושעלינו לגרש כל מקור מים. על אף מאמצינו הרבים, בכל זאת אנחנו גרים במוש ויש כלבים שצריכים לשתות מים, ויש דשא וגינה שלאחר השקייה צוברים מעט מים. לאור המאמר שפורסם, אני חוששת שמרוב עקיצות ביום יום נתפוס מחלה כלשהי במקודם או במאוחר. כמובן שאין דרך למנוע מיתושים אלה להיכנס הביתה ושום קוטל יתושים לא עוזר. שאלתי היא: מעבר לסבל הנוראי מעצם ההעיקצות והגירודים היומיומיים, האם יש חשש ממחלות? האם עלי לחשוש בגלל הילדים? האם יש לך עצה כיצד להפחית את כמות היתושים ו/או העקיצות? תודה, יעל

שלום יעל, אני חושש שמציאת פתרונות להפחתת כמות של יתושים ו/או עקיצות של יתושים איננו נכלל בתחום מומחיותי. בנוגע למחלות שהם מעבירים מאדם לאדם- כדי שהם יעשו זאת הם צריכים לעקוץ תחילה אנשים נושאי מחלות מאד מסוימות (כגון קדחת דנגי), ולשמחתנו אין הרבה חולים כאלו בארץ (אם בכלל). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות