שלום רב דוקטור

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/07/2009 | 08:54 | מאת: אבי

זה אני מההודעה הקודמת, אדם אשר יש סיכוי גבוה שמתחיל לפתח שחפת, אבל המנטו יוצא שלילי מכיוון שייתכן ואין רגישות לתבחין העורי אצל אדם עם שחפת פעילה, מה יכול לעשות ? צילום חזה מראה רק "פס מוגבר" בריאה. האם הדרך היחידה היא המתנה להידרדרות רצינית ? הרופאים מייחסים כל בעיה גופנית שיש, בתור בעייה ספציפית ולא מוכנים לקבל אפשרות אחרת.

שלום אבי, כדי לאבחן שחפת ריאתית (אצל אדם עם בדיקת 'מנטו' שלילית או חיובית) אפשר לשלוח דגימת ליחה לתרבית חיידקי השחפת, או ל- PCR לשחפת. הרבה בריאות אפי

07/07/2009 | 13:09 | מאת: אבי

צילום רנטגן לא איתר שחפת, ידוע לי שישנם חולי שחפת עם צילום רנטגן תקין. הצילום רנטגן מראה "ציור מוגבר בפס ריאות" צילום עמוד שדרה מראה ברונכיט. בהתחלה היה לי כאב בחזה ואחרי שסחבתי משהו כבד מצבי החמיר והתפתח לברונכיט. לפני מספר שנים בדיקת מנטו היתה בליטה, האחות היססה, אין לי את התוצאה ואני לא חושב שאני יכול להשיג אותה. בדיקת מנטו נוספת בתקופה האחרונה יצאה שלילית. לפני מספר שנים קיבלתי זיהום שכלל מספר רב של תסמינים. איבדתי אמון במערכת, איך אני יכול בתור אדם פרטי לעשות את כל הבדיקות שציינת. האם דגימת ליחה ממישהו בעל צילום רנטגן "תקין מבחינת שחפת" רלוונטית ? מה היא בדיקת PCR והיכן ניתן לעשות אותה. בבקשה אמור לי היכן אני יכול לבצע באופן פרטי את כל הבדיקות האלו תמורת תשלום. אני גר בבית עם אנשים נוספים, לא ארחיב יותר אני לא היחיד בבית. בבקשה עזרה

מנהל פורום מחלות זיהומיות