הידבקות במחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/07/2009 | 19:12 | מאת: אסף

שלום רב, אני בן 32,נדבקתי במחלת הנשיקה,אלו תוצאות בדיקת הדם שלי: EBV VCA_IgG Positive 232 EBV VCA IgM Positive 66 EBV.EBNA > 600 Positive CMV IgM(Add.-VIDAS) CMV IgM POS CMV IgG <0.2 Negative CMV IgM positive WBC 6.1 (4.8-10.8) LYM% 28.6 (20-50) GOT (AST) 29 (0-35) GPT (ALT) 39 (0-45) מספר שאלות: 1.שבועיים הייתי עם חום עד 38 ובשבוע אחרון בקושי ויש חום אבל הקאתי פעמיים (בד"כ אני לא מקיא) - האם זה חריג? 2.הבדיקה בוצעה בשבוע השלישי,עד אז לא היה חשש להדביק את בני בן השנתיים,האם יש משמעות ללכת עם מסיכת פה עכשיו? 3.אני ואשתי מתכננים להיכנס להריון בחודשים הקרובים,מה עלינו לעשות על מנת לוודא שלא תהיה פגיעה בעובר? 4.האם קיימת סכנה מבחינתי ללכת לעבודה? תודה.

שלום אסף, 1. הקאות אינן סימן אופייני ל'מחלת הנשיקה'. 2. שימוש במסכת פה אף עשויה לצמצם את סיכויי ההדבקה בנגיפים שגורמים ל'מחלת הנשיקה', אך לא למנוע אותה . 3. אם אשתך כבר נדבקה בעבר ב- CMV (וניתן לבדוק זאת בנקל) אזי פחות סביר שהיא תדבק שוב ממך. בכל מקרה, דחיית ההריון היא רלוונטית רק במקרה שהיא עצמה תחלה בנגיף זה. 4. אם אתה מרגיש בריא אתה יכול לחזור בהדרגה לשגרת חייך. הרבה בריאות אפי

05/07/2009 | 06:40 | מאת: hila

הרבה אנשים שסובלים מהמחלה לא יודעים אבל קיים ריפוי למחלןת הנשיקה במלא מובן המילה והוא נמשך בן יומיים עד 4 ימים בלי צל של ספק. אתה יכול למצא את המידע באתר של המטפל WWW.RAMIMOR.CO.IL

מנהל פורום מחלות זיהומיות