קלבסיאלה-איפה ואיפה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/07/2009 | 15:26 | מאת: דן

שלום רב אבי מאושפז מזה כחודשיים במחלקה מסויימת בבי"ח בצפון הארץ לאחר מספר ימים נתגלה אצלו חיידק צואתי ולכן היה צורך להעבירו מהמחלקה שבה הוא שהה למחלקה פנימית באותו בי"ח שם הוא קיבל את הקלבסיאלה והועבר לבידוד.לאחר שהתפנה חדר במחלקה קודמת בה היה הוא הוחזר אליה ופעם בחדר מבודד גם עם עוד חולה קלבסיאלה. אתמול היה לאבי קושי נשימתי בשל נוזל פלוראלי בריאה שהצריך ניקור והוא הוחזר למחלקה הפנימית. היום בבוקר בפוגשי את אחד מרופאי המחלקה הפנימית נאמר לי שמצבו של אבי יציב מאוד ואין צורך בניקור והוא כלל לא מוחזק בפנימית בשל הנוזל אלא בגלל היותו עם קלבסיאלה והוא "נתפס" במחלקה אחרת ולפי חוק שהוציא משרד הבריאות בי"ח חוייב להגדיר מחלקה אחת בלבד שבה מוחזקים כל חולי הקלבסיאלה מכל המחלקות. הסברתי לרופא הפנמאי שאיך זה יתכן עם אבי באותה מחלקה נמצאים עוד 4 מאושפזים שגם להם יש קלבסיאלה. אז הוא אמר לי שאם כך הנהלת אותה מחלקה עוברת על החוק,אך כמובן כעת גם הפנימית עוברת על החוק שעושה איפה ואיפה הסברתי לו שבשעה שאנו מדברים מסתובבים חולי הקלבסיאלה שהיו עם אבי במחלקה המקורית ברחבי הבית חולים באין מפריע האם זה הגיוני?? מדוע את אבי כעת מפלים?? היכן ניתן לפנות בעניין? בתודה מראש

שלום דן, אני מציע לך להפנות את שאלתך / תלונתך למנהל המחלקה בה מאושפז אביך, ו/או למנהל בית החולים שבו מאושפז אביך, ו/או למשרד הבריאות. הרבה בריאות אפי

03/07/2009 | 16:06 | מאת: דן

האם שאלתי\תלונתי מוצדקת ונכונה? באם אפנה למנהל בי"ח החולים או מנהל המחלקה האם זה יפגע באופן הטיפול באבי?אני קצת חושש שכן. אולי אני בכלל טועה וניתן לכל מחלקה לעבוד על פי הנהלים שהיא קובעת עבורה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות