חיידק השיגלה - דיזנטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/07/2009 | 09:54 | מאת: מאיה

שלום, בני בן ה 6 סבל משלשולים, הקאות וחום גבוה, בביקור במיון נלקחה תרבית צואה שתוצאתה -חיידק השיגלה. הילד טוםל במשך 5 ימים באזניל וכעת מרגיש טוב. האם הטיפול הזה מספק? מה יכול להיות מקור ההדבקות? האם ייתכן כי נדבק מהאוכל בגן הילדים? או שמקור הזיהום אינו מועבר באוכל אלא מהגיינה לקוייה? מהם תסימני המחלה אצל מבוגרים? בעלי סובל גם הוא משלשולים אולם לא חזקים ותכופים..יתכן כי הוא נגוע בחיידק?

שלום מאיה, 1. סביר שהטיפול שקיבל בנך הוא מספק. 2. מקור ההדבקה יכול להיות כל מזון או משקה שהוא צרך בימים שטרם מחלתו, או אפילו חפץ (כגון צעצוע) מזוהם שהוא הכניס לפיו. 3. הביטוי למחלה הוא בד"כ שלשולים, כאבי בטן וחום, לפעמים בליווי הקאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות