הידרדניטיס סופורטיבה (Hidradenitis suppurativa).

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/06/2009 | 02:16 | מאת: דן

;שלום רב, שמי דן ואני בן 28, אני סובל מאבססים מוגלתיים שהולכים וחוזרים באזור המפשעה ובית השכי כ9 שנים. אני חושב שאיבחנו את זה כ הידרדניטיס סופורטיבה (Hidradenitis suppurativa). נתנו לי אין ספור טיפולי אנטיביוטיקה שונים למשך מספר חודשים כל פעם וגם לא מעט משחות אבל שום דבר לא עוזר וכל פעם האבססים חוזרים ואפילו מחמירים עם השנים בגודל, תדירות ויש מצב שהם מתחילים להתחבר ולפתח תעלות בינהם. כל פעם שאבסס כזה מודלק, הוא מגיע לגודל של 5-6 ס"מ, הוא חם מאוד, כואב מאוד ויש סביבו איזור של כ10 ס"מ של אודם וחום (האיזור השני לא כואב). יש לציין שאני מאוד מקפיד על ניקיון האיזור ובכלל, עוסק בספורט מתון כ2-3 בשבוע (מלבד בתקופות שהאבססים מופיעים ואז אני פשוט לא יכול לזוז מרוב כאבים) ויחסית אוכל בריא (בעל משקל עודף קל). האם יש משהו שאפשר לעשות על מנת לפתור את המחלה הזאת??? אני כבר ממש מיואש ולא יודע יותר מה לעשות ולמי לפנות, הייתי אצל לא מעט רופאי עור וכולם נתנו לי שוב טיפולי אנטיביוטיקה ומשחות למרות שהצגתי בפניהם את הטיפולים שעברתי בעבר... שמעתי שקיימת תרופה בשם ראוקוטן שאמור לטפל בבעיה הזאת (מהאינטרנט, לא ממקור רפואי מוסמך) האם זה נכון? שמעתי (שוב, אינטרנט), על טיפל כירורגי של כריתת בלוטות...איזה בלוטות? האם זה יפתור את הבעיה??? כי אני מוכן כבר לעשות הכול (!) בשביל לפתור את זה כי החיים שלי ממש לא נורמליים שמופיעים לי האבססים (כן אני יודע שיש אנשים יותר מסכנים בחיים אבל אני עדיין מוכח לעשות הכל כי אני ממש סובל מזה...) לפי כדאי לפנות בנושא? האם יש מישהו שמתמחה בזה? תודה מראש על כל עצה או שביב מידע, דן

שלום דן, 1. הטיפול הכירורגי הקיים במחלתך כולל הוצאה של בלוטות הזעה (שבתוכן מתפתחות המורסות). 2. אין לי נסיון עם טיפול בראוקוטן במחלתך, אך גם לי ידוע שהוא אחד הטיפולים האפשריים במחלה זו (יחד עם אנטיביוטיקות שונות). סטרואידים (במשחה או בהזרקה) הם אופציה טיפולית נוספת. 3. בד"כ מטפלים במחלה זו רופאי עור וכירורגים. הרבה בריאות אפי

29/06/2009 | 11:24 | מאת: דן

03/04/2010 | 20:39 | מאת: גל

דן שלום האם מצאת פתרון כשלהו סובלת מבעיה דומה כ- 20 שנים...

31/03/2014 | 16:42 | מאת: עובד

מנהל פורום מחלות זיהומיות