האם תיתכן טעות באבחנה cmv?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/06/2009 | 13:21 | מאת: חגית

שלום ד"ר הלפרין, פניתי לייעוץ טרטולוגי כדי לפענח בדיקות ולדעת האם אוכל להכנס להריון ללא סיכון שהעובר ידבק ב cmv הרופאה שאיתה דיברתי לא הצליחה לפענח את הבדיקות ואמרה שלדעתה מדובר בטעות מאחר ובמשך שלושה חודשים ה igg לא הפך לחיובי, אלא לשלילי! נאמר לי לפנות לרופא שמתמחה במחלות זיהומיות כדי לעזור לי לפענח את הבדיקות. אודה לך מאוד על עזרתך: אני מצרפת את הנתונים של הבדיקות. בבדיקת CMV שביצעתי בחודש מרץ התקבלו הערכים הבאים: Igg 0.4 AU/ML NONREACTIVE: <6.0 REACTIVE: >=6.0 iGM 2.91 REACTIVE INDEX NONREACTIVE:<0.85 REACTIVE:>1.00 בחודש יוני התקבלו הערכים הבאים: igg 0.3 igm 1.84 ערכי האינדקס לא מתשתנים. רציתי לשאול: 1. מה הסיבה שה igg לא השתנה, האם יתכן שמדובר בטעות כפי שבייעוץ הטרטולוגי נאמר לי? 2.האם לדעתך בדיקת אימות ע"י שיטת vidas יכולה לתת תוצאה וודאית? 3. מה הסיבה לכך ש igm חיובי בהנחה ואכן הייתה טעות? האם יתכן שאין לי בכלל cmv? אני מודה לך, חגית.

שלום חגית, אינני רוצה להפחיד ולייאש אותך אבל אין דבר כזה "הריון ללא סיכון שהעובר ידבק ב- CMV" או "הריון בטוח ב- 100%". לעצם שאלתך, לכל בדיקות מעבדה יש מגבלות, ובדיקת ה- IgM ל- CMV איננה חריגה מבחינה זו: בהחלט יתכן שמדובר ב'בדיקה חיובית שגויה', ובדיקה במעבדה אחרת ו/או במכשיר אחר ו/או בטכניקה אחרת תתברר כשלילית (דהיינו שאין לך בכלל CMV). הרבה בריאות אפי

25/06/2009 | 13:49 | מאת: חגית

שלום ד"ר תודה רבה על תשובתך הכנה והמהירה, (אתה עושה כאן עבודת קודש). לעצם הענין - האם תתכן בדיקה חיוביות שגויה 3 פעמים?? והאם בדיקת אימות בשיטת vidas יכולה לתת תשובה וודאית?? תודה, חגית

מנהל פורום מחלות זיהומיות