שפעת החזירים לאחר השתלת כליה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/06/2009 | 17:42 | מאת: שרית

ד"ר הלפרין שלום, בעלי מטופל דיאליזה בן 40, אמור לעבור השתלת כליה בעוד כחודשיים~שלושה. למיטב הבנתי, החיסון נגד שפעת החזירים יהיה מוכן לשיווק רק בחורף, ובנוסף, קיימת הערכה כי פשעת החזירים תחזור בגל נוסף וחמור יותר כבר בסתיו. כידוע, לאחר השתלת כליה מערכת החיסון מדוכאת ע"י טיפול תרופתי נגד דחיה. שאלתי היא, האם מומלץ שבעלי ידבק דוקא עכשיו בשפעת החזירים, כל עוד יש לו רזרבה חיסונית סבירה וכל עוד הנגיף חלש יחסית, כדי שגופו יוכל לייצר נוגדנים וכך להתחסן נגד הגל הצפוי הבא של השפעת בצורתה הקשה יותר ? תודה.

שלום שרית, לא מומלץ לבעלך להידבק בשפעת- לא עכשיו ולא בסתיו/חורף הקרוב. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות