חיידק האצינטובגקטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/06/2009 | 16:36 | מאת: יוספה

שלום, אבי היה מאושפז בבי"ח במח' טיפול נמרץ עקב דלקת בלבלב כיום נמצא בשיקום. במח' טיפול נמרץ אבי נדבק בחיידק האצינטובגקטר וקיבל לכך טיפול אנטיביוטי. לקראת שחרורו אנו שוקלים אפשרות שאבא התגורר בביתי. יש לי 2 בנות, בנות 7-9 ואני סובלת ממחלת הפסוריזיס. שאלתי: האם לבנותיי ולי יש סיכוי להדבק בחיידק ? והאם עלינו לנקוט באמצעי זהירות מסויימי? אודה לתשובתך המהירה.

שלום יוספה, הקפדה על רחיצת ידיים במים ובסבון (לאחר כל מגע עם אביך החולה או חפציו) תצמצם מאד את הסיכוי שמישהו מבני ביתך ידבק ממנו בחיידק הנ"ל. הרבה בריאות אפי

25/06/2009 | 09:56 | מאת: יוספה

תודה לתשובתך. אשמח לקבל עוד מידע על החיידק הנ"ל ואיך כמשפחה אנו יכולים להתמודד עם זה - (מלבד שטיפת הידים) האם אפשר לנשק את אבי? האם מותר לו ללכת לים או לבריכה ? ובכלל איך מתמודדים עם מישהו שהוא יקר ואהוב מאוד שיש לו את החיידק הנ"ל. אודה לתשובתך המהירה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות