הפטטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/06/2009 | 20:22 | מאת: שרית

שלום, בתחילת הריוני עשיתי בדיקה לצהבת b מצ"ב התוצאה: mIU/ml 675.57 positive HEPATITIS Bs Ab - negative HEPATITIS Bs האם זה אומר שאני מחוסנת לצהבת b? אם אני מעונינת לא לחסן את התינוק מיד עם היוולדו, האם יש לחזור על תוצאת הבדיקה בחודש 8 או 9? או שהתשובה הנ"ל מתחילת ההריון מספקת? תודה

שלום שרית, בהנחה שקיבלת בעבר את סדרת החיסונים כנגד הפטיטיס B, הבדיקות שצרפת אכן מעידות על כך שאת מחוסנת הייטב כנגד הנגיף. אני לא מוצא סיבה לחזור על הבדיקות הללו במהלך הריונך הנוכחי (בין אם את מעוניינת לחסן את תינוקך כנגד הנגיף מיד לאחר היוולדו, ובין אם לא). הרבה בריאות אפי

22/06/2009 | 07:37 | מאת: שרית

הי ד"ר אפי, קיבלתי חיסונים להפטטיס b בשנת 93 (לפני נסיעה למזרח). לפי בדיקת הדם שלי, האם זה אומר שהתינוק לא יכול להידבק ממני בהפטטיס b במהלך הלידה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות