CMV והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2009 | 14:51 | מאת: אלה

שלום ד"ר, לפני כ-3 חודשים אובחנה אצלי מחלת הנשיקה עקב חום וכאבי בטן שבאים והולכים במשך שבוע(בבדיקת דם גם CMV וגם EBV יצאו חיוביים) בבדיקת דם היום גם נראה ששניהם חיוביים. (התוצאות למטה) האם זה אומר שחליתי גם בCMV וגם בEBV בו זמנית? האם אני יכולה להכנס להריון (כי הIgM שלילי) ואם לא, מתי אוכל להכנס להריון. הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 - U/ml Borderline 36 EBV VCA IgM 2 - U/ml Positive 142 EBV VCA_IgG 3 - U/ml 439 Positive EBV.EBNA 4 - CMV IgM Bord CMV IgM(Add.-VIDAS) 5 - IU/ml Positive>2.5 CMV IgG - negative CMV IgM 6 - Index 0.48 Borderline CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 POSITIVE: >=40, BORDERLINE: 20-40, NEGATIVE: 0-20 2 POSITIVE: >=20, NEGATIVE: 0-20 3 POSITIVE: >=20, BORDERLINE: 5-20, NEGATIVE: 0-5 4 ELFA-VIDAS בוצע בשיטת נבדק בשיטה נוספת CMV IgM 5 POSITIVE: >=0.6,BORDERLINE: 0.4-0.6, NEGATIVE: 0-0.4 6 0.2=<avidity<0.8 כאשר זמן הדבקה ראשונית לא ידוע

שלום אלה, 1. קשה לי לדעת, ע"ס הבדיקות שצרפת, מאיזה זיהום בדיוק סבלת לאחרונה, אך ייתכן שאם תחזרי על הבדיקות (כעבור כחודש) ניתן יהיה לעשות זאת. 2. רופאים רבים ממליצים להמתין לפחות חצי שנה ממועד הזיהום ב- CMV ועד למועד הכניסה להריון, וכן שה- IgM לנגיף יהפוך לשלילי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות