EBV והריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/06/2009 | 12:24 | מאת: תמר

שלום רב, לפני כ-8 שנים, חליתי במחלת הנשיקה. כחודשיים הייתי עם חום ותפקודי כבד לא תקינים, עד שהמחלה עברה. למרות זאת, גם לאחר שתפקודי הכבד חזרו לנורמל, בדיקות דם הראו כי אני EBV IGM POSITIVE. זה נמשך למעלה משנה, עד שהבדיקה האחרונה חזרה שלילית. מאז לא נבדקתי למחלה. לאחרונה החלטנו אני ובעלי להיכנס להריון. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם, ביניהן גם בדיקה ל-CMV ול-EBV. בדיקת CMV יצאה שלילית. בדיקת EBV יצאה שוב IGM POSITIVE. זה היה לפני כ-4 חודשים, ובבדיקה חוזרת לפני שבוע קיבלתי את אותה תשובה - IGM POSITIVE. חשוב לי מאוד לדעת - האם EBV משפיע בדרך כלשהי על הריון? האם ישנו סיכון כלשהו? רופאת המשפחה המליצה לי לא להיכנס להריון בינתיים, לעומת רופא הנשים שלי, שאמר שאין השפעה, ושזוהי בדיקה שבד"כ לא בודקים לפני הריון. אין לי בעיה להמתין קצת, אך מניסיון קודם, הוירוס עלול להישאר גם שנה ויותר, ולא ארצה לחכות כל כך הרבה זמן. כמובן שאני מעדיפה לחכות אם יש סיכון בכך, אך בינתיים לא קיבלתי תשובה חד משמעית. אשמח אם תוכלו לעזור לי בנושא, תודה מראש, תמר.

שלום תמר, EBV איננו נחשב כנגיף טרטוגני (דהיינו כזה שגורם לנזק לעובר במהלך ההריון). מידע "רשמי" בנושא זה מומלץ לך לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות