הרפס בהריון- דחוף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/06/2009 | 21:36 | מאת: בר

שלום רב, אני בשבוע החמישי להריון והיום גיליתי התפרצות קטנה של הרפס גניטלי בפי הטבעת. נדבקתי לראשונה בהרפס לפני כ-8 שנים. בהתאם להמלצת הרופא, מיד התחלתי ליטול וולטרקס ואז גיליתי שאין לי מספיק כדורים שהנם בתוקף. אני מבינה שהטיפול הוא 3 ימים, שני כדורים של 500 מ"ג כל יום. שלושה מהכדורים שיש לי - תוקפם פג ב- 3.2009 ובטעות נטלתי אחד מהם. האם זה מסוכן? יש לי עוד 3 כדורים שהנם בתוקף ועוד ארבע כדורים של זובירקס. השאלה שלי האם אני יכולה לשלב בין שתי התרופות? ובכלל עד כמה הטיפול בתרופות אלה הכרחי בשלב זה של ההריון? יש סכנה כלשהיא לעובר? התור הקרוב ביום לרופא שלי הנו לעוד שלושה ימים וזו הסיבה לדחיפות השאלה. בתודה רבה מראש בר בתודה רבה מראש

שלום בר, אין חובה לטפל בהתקף חוזר של הרפס, גם בתחילת הריון, אך אם עושים זאת רצוי להשתמש בתרופות שבתוקף (יחד עם זאת, אין זה סביר שנגרם לך, או לעובר, נזק כלשהו מנטילת וולטרקס שתוקפו פג לפני 3 חודשים). דרך אגב, משך הטיפול המומלץ בוולטרקס הוא 5 ימים ולא 3 ימים. הרבה בריאות אפי

15/06/2009 | 09:34 | מאת: בר

שלום רב, אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה, שאלה נוספת- האם ניתן לשלב בין זובירקס לוולטרקס? העניין הוא שאין לי מספיק כדורים של וולטרקס ויש לי גם כדורים של זובירקס. התור שלי לרופא הנו ב- 18/6/09. בתודה מראש

מנהל פורום מחלות זיהומיות