סיכון להדבקה באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/03/2002 | 19:20 | מאת: עמית

לפני כחודשיים קיימתי יחסי מין אנאליים לא מוגנים (אם כי לא יחסי מין מלאים - לא היתה חדירה מלאה). בעקבות המאורע עלה אצלי החשש שהייתי עשוי להידבק באיידס, שכן את הפרטנר שלי אני לא הכרתי. נאמר לי שעדיין לא כדאי לבצע בדיקה לגילוי נוגדני איידס, כי לא עבר מספיק זמן מרגע ההדבקה המשוער. במקביל, לפני כשלושה שבועות נעשיתי חולה (חום, כאבי גרון, עייפות) ואנטיביוטיקה לא ממש עזרה לזה. גם היום - אחרי שלושה שבועות אני עדיין סובל מאותם סימפטומים. השאלה היא אם תופעה כזו עשויה לקרות לאחר הדבקה באיידס ? אני לא מעוניין לשתף את רופא המשפחה בחששות שלי מהידבקות באיידס, בינתיים הוא שלח אותי לעשות בדיקה לאיתור מחלת הנשיקה, כי זהו החשד שלו. האם יש קשר בין שתי המחלות ? האם מחלת הנשיקה עשויה להתעוררר בעקבות הידבקות באיידס (או שאולי בדיקה חיובית למחלת הנשיקה אמורה להרגיע אותי בכל מה שקשור לאיידס??) האם בבדיקה רגילה לאיתור מחלת הנשיקה אמורים למצוא משהו חריג בהנחה שגם נגיף האיידס נמצא בסביבה ? אני מצטער על הסיבוך בשאלה, אבל אני פשוט מודאג, ואין לי כלכך את מי לשתף בזה. אני אודה לך אם תוכל לענות לי במהרה.

06/03/2002 | 22:58 | מאת: ליאור

עמית אני מציע לך לא לעשות שטויות עד הבדיקה האמיתית,ייתכן ואולי נדבקת בנגיף אך לא בטוח באותה מידה שאולי נדבקת במחלת הנשיקה או סתם שפעת קשה. לעיתים לאחר שנגיף האיידס פוגש את הגוף לראשונה הוא מופיע כ"מחלת שפעת" רגילה. עלייך להבדק במהרה ולא לשחק משחקים. עליך ליידע את הרופא שלך בחששותיך. אין מה להתבייש,כך הטיפול והבדיקות לכך יהיו יעילות יותר מקווה שתרגיש טוב וחוץ משפעת רגילה האופיינית לחילופי עונות אין לך כלום כל טוב והחלמה מהירה...

שלום עמית, אין קשר בין מחלת הנשיקה לבין זיהום בנגיף האיידס (HIV), אם כי חולי איידס הם בעלי סיכויים יותר גדולים מאוכלוסיות "רגילות" לפתח סיבוכים קשים כתוצאה מתחלואה בנגיף ה- EBV (הגורם למחלת הנשיקה). לענינך, יש סיכוי מסוים שהמחלה שבה לקית לאחרונה (חום, כאבי גרון, עייפות) מייצגת זיהום חריף ב- HIV, ובמקרה כזה תוצאת בדיקת דם ייעודית תראה זאת (אך לא בדיקות הדם השגרתיות שעושים כשיש חשד למחלת הנשיקה). אני ממליץ לך, אפוא, לגשת כבר מחר למרכז בו מבצעים "בדיקות איידס" אנונימיות סמוך למקום מגוריך, ולהיבדק. בלי קשר לתוצאת הבדיקה, מין אנאלי ללא שימוש בקונדום עם אדם זר הוא רעיון גרוע ביותר בכלל, ובימינו אלו בפרט (ולא רק בגלל האיידס). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות