תודה תודה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2009 | 18:12 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים תודה רבה רבה על תשובותיך. ASLO חזר בתוצאה של 100...שזה באמת עלול להצביע על בדיקה מוקדמת מדי, ואם CMV יחזור שלילי אז אולי גם יצביע על בדיקה מוקדמת מדי. מה שבטוח הוא שבפעם הבאה שיהיה כאב גרון אני מבצעת משטח לפני. בכל מקרה כרגע שבתי מהמנה השלישית של האוגמנטין IV, שוב, היה שם אח אחר שאמר שאכן יש הרבה הרבה שמגיעים ואחרי 3 ימים יש כמעט תמיד שיפור משמעותי. אני חושבת שגם אם הנוגדנים ל - CMV יחזרו שליליים אני אבצע בעוד חודש בדיקה חוזרת כדי לדעת. האם בעוד חודש כבר סביר שיהיו נוגדנים אם זה CMV עכשיו?? תודה תודה. ענבר. נ.ב ESR לא ביצעתי. הצעת לבצע...האם חשוב מאוד??

שלום ענבר, 1. גם בדיקת ESR רק מסייעת באבחנה אך לא מהווה תחליף לתרבית (במקרה של סטרפ') או סרולוגיה (במקרה של CMV או EBV). 2. אם אמנם יש לך עתה זיהום חריף ב- CMV או EBV, אזי בעוד חודש בהחלט צפוי להיות ביטוי לכך בבדיקת הנוגדנים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות