שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/06/2009 | 11:16 | מאת: יואב

ביצעתי בדיקת קומבו לאיידס כחודש לאחר מגע חשוד הבדיקה יצאה שלילית. כשבוע לאחר בדיקת הקומבו (כחמישה שבועות לאחר המגע החשוד) ביצעתי ספירת דם שגרתית והתוצאות הבאות התקבלו כחריגות: 10.8- 4.8 3 WBC 70.0- 40.0 % 10.0 NEUTROPHILS%-DIF 40.0- 20.0 % 60.3 LYMPHOCYTES %-DIF 8.0- 2.0 % 19.1 MONOCYTES%-DIF 8.0- 1.9 0.3 NEUTROPHILS abs-DIF מה הסיכוי שבדיקת קומבו שלילית חודש לאחר מגע אינה אמיתית? האם הבדיקות שצירפתי מעלות חשד להדבקה ? האם במהלך התקופה הראשונה לאחר ההדבקה יש ירידה בכדוריות הדם ההלבנות? היחידות של WBC הן K/ul תודה

שלום יואב, אין בבדיקות שצרפת מידע המצביע על הדבקה ב- HIV או השולל אותה, ובדיקת 'קומבו' שלילית כחודש לאחר 'מגע חשוד' מורידה מאד את הסבירות שנדבקת בנגיף הנ"ל בזמן המגע הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות