אובדת עצות...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 22:27 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שלום רב. היום צצו להם חילוקי דעות בין מה שהוצע לי לעשות כאן בקהילה ובמוקד ובין מה שאמרו לי זוג חברים: הוא רופא ילדים והיא סיימה כרגע שרות צבאי 4 שנים כרופאה וראתה כמויות בלתי ניתנות לספירה של חיילים. ובכן: היא בדיעה שיש לי CMV (כמעט בטוח) ורופא המשפחה שלי וגם עוד 2 רופאי מוקד בטוחים שזה סטרפטוקוק שלא מגיב יפה לאוגמנטין במתן דרך הפה. אין לי אבסס. רופא המשפחה בדק היום בערב ולא מצא. שלח למוקד לבדיקות דם ולמתן אוגמנטין IV שלוש פעמים ביום (1 גרם בכל פעם)למשך 3 ימים. רופא במוקד משבת האחרונה גם אמר שיש מצב שהאוגמנטין לא יחלחל כראוי ויש אופציה IV. היום רופא המשפחה אמר שבמקביל לבדיקות הדם נתחיל בטיפול IV. אחד כבר מאחוריי. בעודי מקבלת את האוגמנטין התקשרה חברתי ואמרה שהיא ובעלה מופתעים מאוד על ההחלטה ואם כבר IV אז למה לא רוצפין. ישר אמרתי לה שרוצפין זו ארטילריה כבדה מדי ומה הבעיה באוגמנטין. אמרה שלפי התסמינים (לא בדקה אותי קלינית) התחושה הכללית, חוסר התגובה מבחינת כאב הגרון לאוגמנטיןPO וכו' ולאור הסה"כ הכללי אין לה ספק שמדובר כמעט בוודאות ב - CMV.דומה מאוד למצבים רבים שראתה בצבא בחיילים. הקי בדיקות המעבדה: תפקודי כבד בוצעו כאשר אחד לא נבדק (בדיקה המוליטית) והשני ALT=10 הטווח הוא בין 0-31. אין לויקוציטוזיס, נויטרופילים 57%, לימפוציטים 30%, מונוציטים 9% (הטווח הוא בין 3-13%). על פניו הכל בסדר. אמרה שראתה בדיקות רבות בצבא שחזרו ככה והסרולוגיה היתה חיובית ל - CMV. רופא המשפחה אמר שאם תפקודי הכבד תקינים והלימפוציטים והמונוציטים תקינים אז אין טעם לעשות סרולוגיה. האם להמשיך ולקבל את טיפולי האוגמנטין IV? מה נראה לך מכל הסיפור הנ"ל... האם אתה מכיר מקרים רבים בהם אוגמנטין IV כן פותר את הבעיה שמתן דרך הפה לא פתר?? אני אובדת עצות. תודה רבה, מחכה לתשובתך. ענבר.

שלום ענבר, אני מודה שלא פגשתי הרבה חולים שטופלו באוגמנטין דרך הוריד בחשד לסטרפטוקוקוס בגרון. טיפול כזה אני נותן בד"כ כאשר יש KISSING TONSILS והחולה לא מסוגל לבלוע. בכל מקרה, המקרה שלך מדגיש (שוב) מדוע מומלץ לקחת תרבית גרון לפני תחילת טיפול בדלקת שקדים (לא שזה יעזור לך עכשיו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות