מה יהיה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 18:11 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר יקר שלום רב שוב. אז ככה: מהיום מצבי החמיר טיפה, הגרון בלתי נסבל, חולשה שקשה לתאר עד כדי כך שיצאתי לעבודה וחזרתי הביתה אחרי שעה כי לא יכולתי להתנהל, כאבי ראש (חום עדיין לא מדדתי) אני בדרך לקנות מדחום חדש נורמלי... יש לי תחושה שחטפתי משהו בסגנון CMV. וטוב שעכשיו ולא בהריונות. שאלותיי: 1. תוך כמה זמן אם ילדיי נדבקו או יידבקו בעתיד ב - CMV או EBV ניתן לראות תסמינים? 2. האם ייתכן שזה מה שהיה לשניהם בשבוע שעבר ועברו את זה בצורה כ"כ קלה ואני היא זו שחטפתי ככה?? האם ילדים ותינוקות יכולים לעבור CMV בצורה קלילה?? 3. מתי ניתן להחליט שהשלב האקוטי של המחלה עבר? כשהחום יורד? אני מבצעת מחר סרולוגיה, תפקודי כבד, CBC האם יש משהו נוסף שכדאי לבצע? תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. זמן הדגירה של EBV ו- CMV הוא בד"כ מספר ימים עד שבוע. 2. כן. 3. שיפור רצוף בהרגשה ו/או בחום הם סימנים טובים לכך שעברת את שיא המחלה. 4. אולי שקיעת דם? הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות