דילגת עליי... שואלת שוב לגבי EBV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/06/2009 | 07:18 | מאת: שרונה

שלום רב! בתוך כמה זמן מהופעת הסמפטומים של מונונוקלאוזיס שנגרמת מ-EBV ניתן לצפות לראות עלייה משמעותית ברמת הנוגדנים מסוג IgM? במילים אחרות, אפשרי שילד בן 11 יסבול מתסמינים של מונו' כחודשיים, אך רמת הנוגדנים הנ"ל נותרת ללא שינוי ("גבולית" עפ"י ערכי הייחוס של המעבדה)? ואם כך הם פני הדברים, הרי שלא מדובר במונו'? תודה מראש על תשובתך.

שלום שרונה, הנוגדנים מסוג IgM ל- EBV מופיעים תוך מספר ימים/שבועות מתחילת המחלה. במילים אחרות, ולשאלתך, אין זה סביר שבדמו של ילד שחלה ב- EBV לא יהיו נוגדנים במשך החודשיים לאחר מכן. יחד עם זאת, אם יש לו ערך גבולי של IgM ניתן אולי להסתמך לצורך האבחנה דווקא על הנוגדנים מסוג IgG שצריכים גם הם לעלות (בצורה משמעותית) בתקופה זו. אם גם הללו יהיו שליליים אני הייתי מחפש אבחנה אחרת למחלתו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות