cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/06/2009 | 23:19 | מאת: חגית

שלום ד"ר תודה על תשובתך בעיניין ערכי הייחוס של ה cmv אני מאוד מודאגת מהזיהום החריף, בעיקר כשאני כל כך רוצה להכנס להריון. וגם נלחצת מכך שאני כבר עוד מעט בת 35.. בכל אופן, רציתי לשאול: 1. כמה זמן לדעתך יקח עד שה igm אמור להיות שלילי? 2. האם עלי להמנע מנשיקות, או כל מגע קרוב כלשהו בתקופה זו כדי שלא אדביק אחרים ? 3. האם יתכן מצב שהזיהום החריף לא ישאר שנים? או במקרה הגרוע לא יעבור לעולם? תודה לך, חגית.

שלום חגית, 1. אין ביכולתי לצפות מתי ה- IgM שלך יהפוך אצלך לשלילי, אבל בד"כ זה קורה לאחר מספר חודשים. 2. אין ביכולתי גם לדעת, ע"ס הנתונים שסיפקת, אם את עדיין מדבקת או לא. 3. לאחר הדבקה ב- CMV נשאר הנגיף בגופנו "לנצח", בד"כ במצב "רדום" (ואז בד"כ גם ה- IgM הופך שלילי), והוא יכול להתפרץ בתקופות ובמצבים שונים, למשל עקב דיכוי של מערכת החיסון. הרבה בריאות אפי

10/06/2009 | 16:09 | מאת: חגית.

תודה על תשובתך, אך איך אוכל לדעת אם אני מדבקת? ומה עלי לעשות כדי שלא אדביק אחרים? איזה נתונים עלי לספק כדי שתוכל לענות לי? בברכה, חגית.

מנהל פורום מחלות זיהומיות