CMV בשבוע 6 להיריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2009 | 23:46 | מאת: דואגת

(כרגע בשבוע 7). שלום רב, לאחר מחלת חום, כאבי ראש ופריחה שהיתה באמצע השבוע שעבר, עשיתי בדיקת וירוסים ואשר יגורתי בא לי - CMV. הרי לפניך כל התוצאות הרלוונטיות: 0.4- 0.01 IU/ml5.8CMV IgG POSITIVE CMV IgM - %48 CMV AVIDITY (האם ה-AVIDITY אומר משהו או שאי אפשר לסמוך על הבדיקה הזאת?) האם יכול להיות שהכלל נדבקתי ב-EBV (לא בדקו) ואלה רק "שיירים"? האם המצב מחייב הפסקת היריון? (יש לציין שזהו היריון יקר, אחרי טיפולי IVF). איך אפשר להחליט מה הלאה? תודה.

שלום דואגת, 1. יתכן שהתוצאה של ה- CMV משקפת הדבקות ב- EBV... וזה נורא פשוט לבדוק את זה (ע"י ביצוע סרולוגיה ל- EBV). 2. המלצה נוספת היא לחזור על הסרולוגיה ל- CMV בעוד מספר שבועות. 3. אם אמנם יתברר שנדבקת ב- CMV במהלך ההריון הזה, את יכולה לבצע בדיקת מי שפיר ל- CMV (בשבוע ה- 21 להריון) כדי לבדוק האם גם העובר נדבק בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

05/06/2009 | 15:03 | מאת: דואגת

תודה רבה. מוסיפה שאלות: 1. גם אם במקרה ה-EBV יוצא חיובי, איך אפשר להיות בטוחים שזה לא גם EBV וגם CMV? 2. מה תתן בדיקה נוספת של CMV עוד מספר שבועות? תודה רבה!

מנהל פורום מחלות זיהומיות