קדחת דנגי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2009 | 21:59 | מאת: יעל

שלום רב, הופנתי לפה מפורום הריון ולידה, נאמר לי כי עלי להתייעץ עם זיהומולוג. אני בשבוע העשירי להריוני. אחותי חזרה לפני חודש מטיול בתאילנד, השבוע היא התחילה לפתח תסמינים של כאבי גרון וראש חמורים. במיון איבחנו אצלה קדחת דנגי (אם כי תקופת הדגירה לרוב היא רק 4-7 ימים אצלה זה יתפרץ אחרי יותר מחודש והזיהוי היה ע"פ תסמינים בלבד). אציין שבמקביל לתחילת הופעת התסמינים נפגשנו מספר פעמים. אני מאוד מוטרדת, בעיקרון המחלה עוברת מעקיצת יתוש, אך האם יש איזשהו חשש להידבקות או פגיעה בצורה אחרת? תודה רבה על תשובתך.

שלום יעל, מחלת ה- Dengue איננה מדבקת בארצנו (בעיקר בגלל שהיתושים הדרושים להעברת הנגיף, Aedes aegypti & albopictus, לא נמצאים אצלנו). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות