מה ואיך להתנהל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2009 | 11:59 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב. ובכן, אני מרגישה טוב חזרתי לעצמי, ויש לי שאלה בעניין מניעה וזהירות בהדבקה: אני גדלתי כבת יחידה להוריי ואין לי מושג מה עושים כדי למנוע הדבקה בין הילדים? 1. מעבר לשמירה על מרחק ביניהם ושלא יתעטשו זה לזו בפרצוף האם יש צורך ברחיצת צעצועים? 2. מה לגבי ספות? כמה זמן מסיום מחלה בוירוסים סטנדרטים (אם אפשר לכנותם כך...) של דרכי נשימה עליונות ניתן להיות שקטים שהספה או כל משטח אחר כבר אינו מכיל וירוסים חיים בעלי פוטנציאל הדבקה? 3. אני ממש לא רוצה להיכנס לסחרור שכל פעם כשאחד מהם בעתיד יהיה חולה שכל הבית ייכנס למסדר המפקד...זה מתיש ומבאס...האם זה נחוץ? 4. הבת שלי חלתה בזיהום ויראלי בגרון, היה חום יממה וחצי וירד. יומיים לאחר שהבריאה התינוק הקטן שלי בן 6 חודשים אוטוטו גם העלה חום ובבדיקה נמצא גם זיהום ויראלי בגרון. מוזר לי מאוד כי הם ממש לא נוגעים אחד בשני ואנחנו נזהרים, אני איתו ובעלי איתה ואני רוחצת ידיים בין לבין ונזהרת כמה שיותר. בכל מקרה שאלתי היא האם יש מצב שהוא נדבק ממנה והיא בסוף סוף כבר בלי חום והכל בסדר ושתוך כדי שהוא מחלים היא תדבק שוב באותו הוירוס???????????????????????????? אשמח להערותיך והארותיך. אני די מבולבלת כיצד לנהוג. ענבר.

שלום ענבר, השאלות שלך היא במידה רבה פילוסופיות ולא רפואיות, ולכן אמסור לך את ה"פילוסופיה" שלי (כבן יחיד בעצמו, וכרופא): אני ממליץ לתת לילדים לגדול 'בשקט' מבלי לבצע 'מסדרי מפקד' (של הספות, הצעצועים וכד') בבית; וכמובן שאם וכאשר אחד הילדים נדבק בזיהום כלשהו יש להפריד אותו- במידת האפשר- משאר הילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות